doctorcoropceanu@gmail.com

Dictionar Medical

Sunt 8 înregistrări la această literă.
Caută în termenii maladiilor neurologice
Începe cu Conține Termen Exact
Termenul Definiția
Afazia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Afazia reprezintă o tulburare de limbaj rezultată în urma deteriorării sau a vătămării acelei părţi a creierului care controlează exprimarea şi înţelegerea limbajului.
Accesări: 283286
Alzheimer

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala Alzheimer este o boală degenerativă ce afectează zone ale creierului ce controlează memoria inteligența capacitatea de judecată limbajul și comportamentul.
Accesări: 4337
Amnezia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Amnezia constituie pierderea totală sau parțială a capacității de memorizare a informației și de reamintire a informației inmagazinate.
Accesări: 3967
Apraxia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Apraxia constituie imposibilitate de a executa un complex de mișcare în vederea executării unei acțiuni fără să existe un deficit motor sau tulburări psihice care să explice acest lucru.
Accesări: 3986
Demenția

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Demenţa reprezintă scăderea treptată progresivă a funcţiilor mentale cum ar fi: gândirea judecata comportamentul limbajul învăţarea şi memoria. De obicei apare după vârsta de 60 ani dar poate apărea şi mai devreme.
Accesări: 4271
Huntington

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala Huntington (boala coreea Huntington) este o boală a sistemului nervos caracterizată prin apariţia de spasme musculare periodice sau crampe. Boala se poate dezvolta la orice vîrstă dar cu cât mai devreme apar primele simptome cu atât mai repede progresează boala.
Accesări: 4001
Insomnia

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Insomnia reprezintă o tulburare de somn, care se caracterizează prin incapacitatea de a adormi.
Accesări: 3771
Parkinson

DEFINIȚIE ȘI CAUZE

Boala Parkinson este o boală degenerativă a sistemului nervos central care afectează sistemul de motor. Aceasta se distinge prin progresie lentă. Cel mai adesea apare la persoanele în vîrstă de peste 50 de ani și afectează capacitatea de a-și controla mișcările corpului.
Accesări: 4759