doctorcoropceanu@gmail.com

Micii pacienţi cu dizabilităţi de la Centrul Mamei şi Copilului au avut parte de un atelier de creaţie, la care au desenat, au colorat, au modelat figuri şi au confecţionat felicitări şi ornamente de Crăciun, fiind ajutaţi de profesori de arte plastice, pictură şi compoziţii din cadrul Centrului pentru copii „Floarea-Soarelui”, transmite Info-Prim Neo.

Vicedirectorul instituţiei medicale, neurologul Diana Coropceanu, a declarat că evenimentul este desfăşurat în contextul Zilei Internaţionale a persoanelor cu dizabilităţi. La atelier au participat copii atât cu dizabilităţi mintale, cât şi locomotorii.

„Copilăria este cea mai importantă etapă din viaţă, indiferent dacă copilul este sănătos sau se confruntă cu o problemă de sănătate sau chiar dacă are o dizabilitate. Oricum trebuie să ducă o copilărie fericită şi să fie întotdeauna cu zâmbetul pe buze. Ne-a venit ideea de a realiza acest eveniment pentru copiii care se tratează la noi pentru a le crea o ambianţă mult mai relaxantă, dar şi să dovedim că şi micii pacienţi cu handicap pot face lucruri frumoase, în rând cu toţi copii”, a comunicat Diana Coropceanu.

Profesoara de la Centrul „Floarea-soarelui”, Lolita Cighirin, a declarat că acest atelier reprezintă o experienţă nouă, pentru că anterior niciodată nu a lucrat cu astfel de copii cu nevoi speciale.

„La început am avut emoţii, deoarece nu ştiam cum o să mă descurc, dar mi-am dat seama că sunt copii talentaţi şi cu multă răbdare”, a menţionat profesoara.

O altă profesoară, Angela Nucă, a declarat că îi ajută pe copii să facă felicitări de Crăciun, pentru că se apropie sărbătorile de iarnă. Potrivit pedagogului, copiii manifestă mare interes pentru artă şi au o imaginaţie bogată la procesul de creaţie.

Lucrările vor fi expuse pe un panou în cadrul instituţiei, apoi fiecare îşi va lua lucrarea acasă. Cei care se vor externa până la finalizarea expoziţiei, îşi vor primi lucrările pe poştă.

Bugetul evenimentului constituie peste 7 mii de lei, bani alocaţi de „Dufremol” SRL.

 

sursa

Articole de Mariana Luța

Articole de Diana Coropceanu